Het testen van een zadel

Er zijn twee manieren waarop een zadel van Buitenzinnig getest kan worden: Zelf thuis testen of door middel van een pasconsult.

Het voordeel van thuis testen is dat u het meerdere dagen uit kan proberen om zeker te weten dat uw paard, en niet onbelangrijk, uzelf het zadel fijn vindt.
Het voordeel van een pasconsult is natuurlijk dat er meer verschillende zadels uitgetest kunnen worden. Het tweede en allerbelangrijkste voordeel is dat een professional meekijkt naar wat het beste zadel zal zijn voor jouw paard en voor uzelf.

Thuis een zadel testen

Buitenzinnig heeft diverse zadels en pads welke getest kunnen worden. Het testen van een zadel kost €30,- per week. In overleg is het mogelijk een zadel aansluitend een tweede week te testen. De meerprijs is dan €15,- per week. Wilt u een Ghost zadel testen, dan is het mogelijk om voor €5,- extra per week een losse zitting er bij te bestellen om erbij te testen. De zadels worden geleverd met een pad, beugelriemen, beugels en riemen.
Bekijk het huidige aanbod met de verdere uitleg per merk in de webshop

De ‘spelregels’:
– Informeer per mail wanneer en hoe lang het gekozen zadel beschikbaar is om te testen.
-Het zadel is te bestellen via de webshop.
– Voordat het zadel wordt verzonden, ontvangen wij graag over de
mail
een kopie van een identiteitsbewijs (rijbewijs of paspoort).
– De testperiode gaat in op het moment dat het zadel binnenkomt.
– Mocht u binnen 14 dagen na het terugsturen van het testzadel overgaan tot het kopen van een nieuw zadel, dan krijgt u de testkosten minus de verzendkosten terug.
Vraag van te voren een kortingscode aan via de mail. Er kan helaas geen restitutie van de testkosten plaatsvinden als de bestelling reeds gedaan is. Let op, dit geldt niet op acties tijdens evenementen of andere kortingsacties of bij aanschaf van een 2e hands model of het testzadel. Mocht u naar aanleiding van een pas sessie bij BuitenZinnig of Boomlooszadelpasservice een zadel testen, en overgaan tot aankoop van een nieuw zadel, wordt alleen de korting op het pas consult verwerkt, en niet het testen van het zadel.
– De verzendkosten van het retour sturen van het zadel zijn voor uw rekening. Maak gebruik van de “verhoogde aansprakelijkheid” van PostNL.
Mail voor het retour adres.

Wanneer u het zadel in bezit hebt, bent u er ook verantwoordelijk voor. Bij beschadiging of vermissing bent u aansprakelijk voor de schade.

Pasconsult

Buitenzinnig komt ook op locatie om boomloze zadels te passen. Tijdens een consult bekijken we uw paard in stilstand en beweging. We kijken ook naar de ligging van het zadel.
Het zadel wordt op scheefheden gecontroleerd en de kussens worden nagekeken. Graag zien we u rijden (stap en draf) om de ligging tijdens het rijden te beoordelen. Tijdens een consult wordt alle tijd voor u genomen, wordt u zo veel mogelijk bij alles wat gedaan wordt betrokken en kunt u alles vragen. Mocht het een jong, onbeleerd paard betreffen, mail dan gerust naar de mogelijkheden. We passen geen zadel op paarden onder de 4 jaar, zie hier onder voor meer uitleg.

De kosten voor een consult zijn €85 exclusief reiskosten. De reiskosten zijn €0,25 per gereden kilometer, gerekend vanaf Workum.(8711 CX ) De 1e 20 kilometer komen te vervallen.
Dit consult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Het is mogelijk verschillende zadels te passen. Er worden ongeveer 4-5 zadels gepast. Als er meer worden gepast is het soms niet duidelijk welke het meest geschikt is, aangezien de paarden het dan zat zijn.

Een controle van uw huidige boomloze zadel zonder andere zadels te passen kost €65 exclusief reiskosten.
Nameten, controle, na aankoop nieuw zadel bij BuitenZinnig kost €50,- exclusief reiskosten. Let op, dit is een korte check en er worden geen andere zadels getest.

Heeft u interesse in een pasconsult,
mail
gerust of het mogelijk is om op korte termijn een afspraak te maken of te combineren met andere pasconsulten.

Mocht u naar aanleiding van een pasconsult binnen 14 dagen een nieuw zadel aanschaffen via BuitenZinnig kost een consult €65 ipv. €85 (exclusief reiskosten) (niet geldig op 2e hands modellen of ex demo modellen. Mocht u naar aanleiding van een pas sessie bij BuitenZinnig of Boomlooszadelpasservice een zadel testen, en overgaan tot aankoop van een nieuw zadel, wordt alleen de korting op het pas consult verwerkt, en niet het testen van het zadel.

Bij het afspreken van een pasconsult op locatie of het testen van een zadel gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Wilt u vrijblijvend advies over boomloze zadelpasservice? Heeft u vragen naar aanleiding van de website? Wilt u een controle van uw huidige boomloze zadel of wilt u een uitgebreid assortiment boomloze zadels vrijblijvend uitproberen? Dat kan!
Neem dan contact op via de mail:
info@buitenzinnig.nl

Of telefonisch: +31 627233088 (gelieve geen whatsappjes of smsjes sturen)

Waarom niet passen op een paard onder de 4 jaar? Het liefst zien we dat er pas met 5 of 6 jaar gereden gaat worden, daar de groeischijven in de rug nog niet gesloten zijn.