**NIEUWS**
Lieve klanten,
Sinds 2013 ben ik trotse eigenaresse van BuitenZinnig. Destijds heb ik het overgenomen, waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben.
In 2014 ben ik begonnen als Ghost dealer, de enige in Nederland en België. Samen met 3 andere collega’s hebben we de Ghost zadels ontwikkeld, getest en bijgeschaafd waar nodig. Begonnen met 5 leuke modelletjes, en door de jaren heen zijn er nog meer modellen en opties bij gekomen.
In de loop der jaren veel leuke, nieuwe klanten mogen ontmoeten en is Ghost groter geworden in Nederland en België waardoor er kundige subdealers door het hele land werden gezocht.
Nu, na 10 jaar, heb ik besloten te stoppen met de Ghost zadels. Helaas.
In de tussentijd is er iets anders op ons pad gekomen, waardoor er ook keuze’s gemaakt moesten worden.
No worries, ik blijf in de zadels en jullie mogen uiteraard altijd bij mij komen voor advies, etc.

Op deze pagina vindt u alle informatie en prijzen van de Ghost-zadels. Wilt u hulp bij het samenstellen van een zadel of heeft u naar aanleiding van de informatie op deze pagina nog vragen? Neem dan (vrijblijvend) contact op.

Het zadel dat er niet is! La chella che non c’è.
1. Over Ghost
2. Voor welk paard geschikt
3. Modellen
4. Maatvoering
5. Type kussens
6. Type Singelstoten
7. Voorboogje/Pommel
8. Materiaal
9. Shims
10. Pads
12. Zadel Testen

1. Het Ghost zadel

Het Ghost zadel, een zadel gemaakt volgens een buitengewoon concept. Verderlicht, ademend en makkelijk aan te passen waardoor het zadel vele paarden zal passen. Zadels met een groot comfort voor zowel paard en ruiter. Er wordt gewerkt met traditioneel Italiaans leder in combinatie met High-Tech materialen. En niet geheel onbelangrijk, de zadels worden naar ieders wens op maat gemaakt voor een zeer bescheiden prijs.Een Ghost-zadel is opgebouwd uit laagjes. In de basis is elke Ghost hetzelfde. De flexibele maar stevige basis is gemaakt van Carbon, een soort Kevlar. Aan deze basis is de beugelophanging en singelstoten bevestigd. Aan de voorzijde is de stevige maar flexibele pommel/het voorboogje bevestigd wat voorkomt dat het zadel ‘openklapt’ maar zich wel naar de breedte van het paard aanpast. 

Op de basis is met stevig klittenband de zitting bevestigd. Er kan gekozen worden voor diverse zittingen en kniewrongen.
Onder de basis zijn met stevig klittenband de kussens bevestigd. Er zijn verschillende type kussens die allen opgebouwd zijn uit verschillende lagen foam.De basis van een Ghost zadel

Ghost zadel met zitting

Naast deze serie Ghost-zadels Is er nog een nieuwe lijn beschikbaar: De Ghost Classic. Dit is een Ghost-zadel met een klassieke look: een dressuur-, veelzijdigheids- of een flamencozadel met eventueel een weggewerkt voorboogje, dubbel zweetblad en verplaatsbare kniewrongen. De zittingen zijn niet verwisselbaar.


2. Voor welk paard is een Ghost-zadel geschikt?


Doordat de Ghost-zadels zo goed aanpasbaar zijn, zal het zadel op vele verschillende paarden passen. Daarnaast zijn er verschillende kussens en pads verkrijgbaar en bestaat er de mogelijkheid om te werken met speciale shims. Het advies is dan ook om een zadel op zijn minst te testen. Dat kan door middel van een testweek of een passessie. 
Zou je een zadel voor een week of twee weken willen testen, volg dan de pas-instructies welke bij het testzadel meegeleverd worden om jouw testweek een succes te maken. Twijfel je tussen de verschillende zittingen of kussens of weet je dat jouw paard een moeilijk rug heeft en dat er mogelijk gewerkt moet worden met shims, dan zul je veel hebben aan een passessie.

3. Modellen

Bij onderstaande zittingen wordt met de ‘standaard’ basis gewerkt. Per zitting kan gekozen worden voor diverse (kunst)lederen materialen in verschillende kleuren.Veneto / Quevis

Deze zittingen hebben beide de zelfde kniewrong. Een kniewrong (lengte 21 cm, breedste punt 8.5 cm wat smaller afloopt, ongeveer 6cm dik.) welke iets naar voren steekt. De Veneto-zitting heeft een lang enkel zweetblad en de Quevis een korte.De Veneto kost €980,- in de standaard uitvoering.
De Quevis kost €950,- in de standaard uitvoering.

Ghost Veneto

Ghost QuevisRoma / Quilty
De kniewrong (lengte 21 cm, breedste punt 8.5 cm wat smaller afloopt, ongeveer 6cm dik) van deze zittingen is een stukje terug en meer verticaal geplaatst. Daarmee is deze zitting heel geschikt voor mensen met langere benen. De Roma zitting heeft een lang enkel zweetblad en de Quilty een korte.

De Roma kost €980,- in de standaard uitvoering.
De Quilty kost €950,- in de standaard uitvoering.

Ghost Roma

Ghost QuiltyFlorac

Deze zitting heeft geen kniewrong en een kort enkel zweetblad.

De Florac kost €855,- in de standaard uitvoering.

Ghost Florac (meerprijs tooling en siersticksel)

Puro.
De Puro is het meest minimalistische zadel van Ghost.
Kortere zweetbladen dan de Florac.

Puro singelophanging voor een nog minimalistischer gevoel, maar we hebben ook ondervonden dat het Puro singelsysteem kan zorgen voor meer stabiliteit in sommige gevallen.
Heeft een verplaatsbare (Velcro) beugelophanging. Op aanvraag kan er uiteraard ook een zoals bij de Ghost basissen dubbele beugelophanging komen, geïntegreerd in de basis.

De Puro kost €885 in de standaard uitvoering.

Puro

Puro Plus.

De Puro plus is het meest minimalistische zadel van Ghost.
Kortere zweetbladen dan de Florac.

Het verschil tussen de Puro en de Puro plus is dat de Puro plus wrongen heeft. Deze wrongen zijn schuiner dan de wrongen van de Quevis.

Puro singelophanging voor een nog minimalistischer gevoel, maar we hebben ook ondervonden dat het Puro singelsysteem kan zorgen voor meer stabiliteit in sommige gevallen.
Heeft een verplaatsbare (Velcro) beugelophanging. Op aanvraag kan er uiteraard ook een zoals bij de Ghost basissen dubbele beugelophanging komen, geïntegreerd in de basis.

De Puro plus kost €945 in de standaard uitvoering.

Puro Plus

Torino

Deze zitting zit tussen een veelzijdigheidszadel en een dressuurzadel in.

De wrong is geïntegreerd tussen het zweetblad, wat het mogelijk maakt deze zitting uit te wisselen met andere Ghost basissen.

De Torino kost €1125,- in de standaard uitvoering.

Ghost Torino

Er is ook een Torino soft. Deze heeft een zachtere zitting, de onderzijde van de kussens zijn bekleed met scheerwol en de basis en bovenkant kussens zijn meekgekleurd in hetzelfde materiaal.
Ze worden in Suede, Lorica, Micronappa gemaakt voor 10% extra. In nubuck/vetleer geldt er een meerprijs. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Ghost Torino Soft

Ferrara

Dit zadel is gelijk aan de Torino echter met een kort zweetblad.

De wrong is geïntegreerd tussen het zweetblad, wat het mogelijk maakt deze zitting uit te wisselen met andere Ghost basissen.

De Ferrara kost €1000,- in de standaard uitvoering.

Ghost Ferrara

Er is ook een Ferrara soft. Deze heeft een zachtere zitting, de onderzijde van de kussens zijn bekleed met scheerwol en de basis en bovenkant kussens zijn meekgekleurd in hetzelfde materiaal.
Ze worden in Suede, Lorica, Micronappa gemaakt voor 10% extra. In nubuck/vetleer geldt er een meerprijs. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Ghost Ferrara Soft

Barocco

Deze zitting is het Barokke model van Ghost. Bij deze zitting kan gekozen worden voor de zogenaamde Veneto/Quevis of Roma/Quilty-kniewrong. Verplaatsbare kussens met een groot oppervlak.

De Barocco kost €1130,- in de standaard uitvoering.

Ghost Barocco

Cagliari / Maremma

Een fijne zitting overtrokken met echte vacht. 
De Cagliari heeft een lang zweetblad en de Maremma een kort zweetblad.
Bij beide modellen kan gekozen worden voor de zogenaamde Veneto/Quevis, Roma/Quilty-kniewrong of geen kniewrong. Verplaatsbare kussens met een groot oppervlak.


Het is ook mogelijk een losse seat saver te bestellen of een losse zitting (Zalea) voor je bestaande Ghost zadel.

Wegens de vele opties en mogelijkheden hebben wij dit product niet op voorraad. Mail gerust voor de actuele levertijd en voorraad schapenvachten

.

De Maremma kost €980,-.
De Cagliari kost €980,-.

Ghost Cagliari

Ghost Maremma
Ghost USA
Ook bij dit model wordt gewerkt met de zelfde basis. Echter uitgebreid met knop, fenders (normale beugelriemen ook mogelijk) skirt (bevestigd met klittenband) versieringen en western-singelsysteem. Er kan gekozen worden voor geen kniewrong of weer de zogenaamde Veneto/Quevis of Roma/Quilty-kniewrong (meerprijs). Verplaatsbare kussens met een groot oppervlak.

De USA kost €1350,- in de standaard uitvoering.

Ghost USA

Ghost Buttera.
De Buttera geeft veel steun, door de hogere voorkant, maar zonder te dwingen. Door de hogere voorkant heb je iets minder effectieve zit ruimte.
De Buttera zitting past het mooiste op een basis met een weggewerkte pommel.
Dit model heeft een fijne diepe zit, een verhoogde voorkant en is standaard uitgerust met kniewrongen.

De zitting van de Buttera is verkrijgbaar in Lorica (stroef kunstleer)of suede Als je nubuck/vetleer wilt is de meerprijs €60.

De Buttera kost €1155 in de standaard uitvoering.

Ghost Buttera

Ghost Buttera Maxxi.

De Buttera Maxxi geeft extra veel steun, door de hogere voorkant, maar ook door de 4cm hogere cantle. Door de hogere voorkant en achterkant heb je iets minder effectieve zit ruimte dan in de gewone Buttera.
De Buttera zitting past het mooiste op een basis met een weggewerkte pommel.

Wordt geleverd in Suede of lorica, andere materialen zijn ook mogelijk tegen een meerprijs van €60.

De Buttera Maxxi kost €1215 in de standaard uitvoering.

Ghost Buttera Maxxi

Classic-lijn waarvan zittingen niet uitwisselbaar zijn, een weggewerkt voorboogje hebben, verwisselbare en verplaatsbare wrongen, verplaatsbare kussens en dubbele zweetbladen:Ghost Classic Italy

Het veelzijdigheidszadel van Ghost.


Voor de wrongen heeft u keuze uit 2 opties:
Keuze 1: De zogenaamde Roma/Firenze wrong.
Keuze 2: Langere, plattere wrong. 24cm lang, breedste punt 7.5cm, 2,5cm dik.

Standaard geleverd met de Italy kussens (No4)

De Italy kost €1245,- in de standaard uitvoering.

Ghost Classic ItalyGhost Classic LipicaHet dressuurmodel van Ghost. Dit zadel heeft een dubbel zweetblad, verplaatsbare wrongen en kussens, weggewerkt voorboogje.
Wrongen leverbaar in de zogenaamde Veneto/Quevis of Roma/Quilty-kniewrong.
Standaard geleverd met de Italy-kussens (No4)

Het uitwisselen van de zittingen is bij dit model niet mogelijk.

De wrong wordt geleverd in de zelfde kleur als het voorste deel van het bovenste zweetblad.De Lipica kost €1245,- in de standaard uitvoering.

Ghost Classic Lipica

Ghost Classic Flamenco

Dit model heeft door het zwaluwstaartje een spaans uiterlijk. De wrong is wat groter, maar smal, en loopt mooi mee met de ronding van het zweetblad.
De Flamenco kost €1245,- in de standaard uitvoering.

Ghost Flamenco

Alle modellen uit de Classic lijn kunnen ook met enkel zweetblad besteld worden. De wrongen zijn dan geïntegreerd. Dit betekent dat deze zittingen ook uitgewisseld kunnen worden. Zowel de Italy, Lipica als de Flamengo kosten €1125 in de standaard uitvoering met mono flap.

Ghost Flamenco mono flap

Ghost Lipica mono flap

Ghost Italy mono flap
Ghost Trentino
De Trentino is 1 van de nieuwste modellen. Met een mooie, lange wrong welke goed steun geeft.

De Trentino kost €1220,- in de standaard uitvoering.

Ghost Trentino

Ghost Trentino

2. Maatvoering

Er zijn verschillende maten verkrijgbaar. Hieronder is de lengte van de kussens aangegeven.
De basis en de kussens zijn flexibel en zullen niet volledig dragen. Hierdoor is het ook niet heel erg als de kussens iets achter de 18e rib uitkomen.


Normale maat: 58 cm
Picollo maat (tot ongeveer broekmaat 38): 53 cm
Bambino maat (tot hooguit broekmaat 36): 51 cm


3. Type kussensEr bestaan 3 type kussens. De meest verkochte kussens zijn de Italy (No4) en de No3. Daarnaast heb je nog No2 kussens. Deze zijn alleen geschikt voor de bambino’s.
Kussen NO3XL is kussen nummer 3 maar dan breder.
United panels zijn kussen nummer 4 welke aan de achterzijde aan elkaar zitten.
Dan is er nog een skirt met ingebouwde kussens.


Alle kussens zijn opgebouwd uit verschillende laagjes materiaal en schuim met elk hun eigen eigenschap die tezamen voor een uitstekende demping zorgen zonder dat het zadel zijn flexibele eigenschap verliest. 

Het laagje formo zorgt voor de stevigheid en voorkomt dat het kussen ‘knakt’ onder puntbelasting.
Het HD (High Density) foam kan beperkt worden ingedrukt en vangt de grootste schokken van de ruiter op. Om het voor het paard zachter aan te laten voelen op de paardenrug, is onder het HD-foam nog een zachter foam gebruikt waardoor ook de spieren en de schouder soepel onder het kussen door kan bewegen. 
Een nieuw kussen zal zich door het gebruik mooi de curve van de paardenrug gaan volgen.
Een laagje sympanova zit standaard onder een kussen maar is naar wens aan te passen naar een ander materiaal.


Welke kussens het beste bij u en uw paard zal passen? Elk kussen is goed maar er is een verschil in soepelheid. Het is echt een kwestie van uitproberen. Vraag bij het aanvragen van een passessie of paszadel gerust naar de mogelijkheden omtrent het passen van de verschillende kussens.
Italy-kussensDeze mooie kussens hebben een strakke afwerking en zijn stevig. De dikte is 4,5 cm. Mochten de kussens ooit hun dempende werking verliezen is de inhoud niet te vervangen maar zal het geheel moeten worden vervangen. De onderzijde van deze kussens zijn voorzien van een laag ademend sympanova en airshell. De rand om het kussen standaard voorzien van zwart airshell. Mocht je dit anders willen, geef dit dan aan bij de bestelling. Zou u de onderzijde van het kussen in het materiaal Lorica of leder in een bijpassende kleur willen bestellen, is dat eveneens mogelijk. (meerprijs €35,-)


 Wilt u alleen de basis of alleen de bovenzijde van de kussens in een andere kleur en materiaal is de meerprijs €50.

De Italy kussens kosten in de standaard uitvoering €140.

Ghost Italy-kussen onderzijde

Ghost Italy-kussen bovenzijde

No4 – Italy kussens

No 3 kussensDe inhoud van deze kussens zijn bijna identiek aan de Italy-kussens. Het verschil zit vooral in de look. De inhoud van het kussen zit in een soort hoes die te openen is. Hierdoor is de inhoud te vervangen. 
De onderzijde van deze kussens zijn standaard voorzien van een laag ademend sympanova. Kosteloos kan ook voor een wollen onderzijde gekozen worden. Eveneens kan gekozen worden voor het stroeve Lorica of leder in de gewenste kleur. (meerprijs €35,-).


 Alleen de bovenkant van de kussens in een andere kleur en materiaal kost €50 extra.

NO3 kussens kosten in de standaard uitvoering €140.

‘Hoes’ No3 Ghost kussens

No3 kussens

No 3XL kussens

Deze zijn iets dunner (er is 1cm zwart foam weg gelaten) en ongeveer anderhalf cm breder dan de NO3kussens. Worden aangeraden bij bredere paarden waarbij het zadel wat sneller kan gaan schuiven.

NO3 XL Kussens kosten in de standaard uitvoering €140.

Links NO3 XL kussen, rechts NO3

No 2 kussens. Alleen voor de bambino maat verkrijgbaar.Deze kussens zijn net iets soepeler en dunner dan de bovengenoemde kussens: ongeveer 3,5 cm. De samenstelling van de gebruikte materialen zijn ook net even anders. De hoes is gelijk aan de No3 kussens waardoor de inhoud te vervangen is.
De onderzijde van deze kussens zijn standaard voorzien van een laag ademend sympanova. Kosteloos kan ook voor een wollen onderzijde gekozen worden. Eveneens kan gekozen worden voor het stroeve Lorica of leder in de gewenste kleur. (meerprijs €35,-).


 Alleen de bovenkant van de kussens in een andere kleur en materiaal kost €50 extra.

NO2 kussens kosten in de standaard uitvoering €120

‘Hoes’ No2 en No3 Ghost kussens

No2 kussens

Functie van het foam

United panels
Dit zijn de NO4 kussens, maar zitten aan de achterzijde vast. Dit houdt in dat je ze enkel aan de voorzijde iets kunt verplaatsen dmv. velcro.

United panels kosten in de standaard uitvoering €150

United panels

Skirt met ingebouwde kussens
Skirts komen altijd met ingebouwde kussens. Standaard met scheerwol aan de onderzijde.

Kosten €285.

USA Skirt

4. Type Singelstoten
Standaard worden ‘Engelse’ singelstoten meegeleverd (Behalve het Western-model). Indien gewenst kan er gekozen worden voor een western-singelsysteem. Dit is aan te geven bij de bestelling. Ook kan gekozen worden voor bruine of zwarte singelstoten in biothane.
Voor €25 extra kan er gekozen worden voor tuigleren dressuur singelstoten. Alleen verkrijgbaar in zwart of bruin.

Er zijn ook losse Puro singelstoten verkrijgbaar. Deze worden incl. sweat flaps geleverd. Een los singelsysteem (zowel puro als engels) kost €70.

5. Voorboogje/Pommel

Bij de modellen waarbij gewerkt wordt met de ‘standaard’ basis, kan gekozen worden voor een zichtbaar of weggewerkt boogje aan de voorzijde van het zadel. Uw keuze kan worden doorgegeven bij de bestelling.

Weggewerkt voorboogje

Weggewerkt voorboogje

Zichtbaar voorboogje

Het is ook mogelijk om de zadels met een zgn. Mohawk te bestellen. Dit kan bij alle modellen. Let echter wel op dat als je zo een basis besteld, de zitting dan niet goed op een andere basis (met gewone of weggewerkte pommel) past.
De meerprijs als er gekozen wordt voor een Mohawk is €95.

Mohwak

6. MateriaalOmdat Ghost-zadels enkel op bestelling gemaakt worden, kunt u het zadel volledig zelf samenstellen qua kleuren en (combinaties in) materialen. Hieronder kunt u de opties en informatie over de materialen lezen.Voor het huidige aanbod aan kleuren/materialen verwijzen wij u tijdelijk ook naar de facebookpagina.Materiaal van Runderleder
NubuckGeschikt voor: Zitting, Wrongen, Voorboogje, (Zweetblad*)Dit materiaal is stroef. Nubuck is makkelijk in onderhoud, sterk en kan een veiliger gevoel geven tijdens het rijden omdat het stroef is. 
Nubuck is verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook mogelijk in combinatie met andere soorten leer. Het lastige van nubuck is als je het veel gebruikt en vetleer wordt (nubuck is opgeruwd vetleer). Dit moet je elke keer opruwen om het weer stroef te krijgen. Dit is op lange duur niet bevorderlijk voor het leer.

*Nubuck is op de zweetbladen slijtgevoeliger. Het kan daar sneller slijten ivm. de wrijving van je laarzen/chaps.


Onderhoud van nubuck kan met Urad oil nubuck cream als onderhoudsproduct en Urad leershampoo als reiniger spray. Mocht je dit gebruiken moet je het leer wel weer opruwen met speciale nubuck borsteltjes.Nubuck geolied

VetleerGeschikt voor: Zitting, Wrongen, Voorboogje, Zweetblad


Vetleer is gladder dan nubuck en stroever dan gladleer. Dit materiaal is sterk en gemakkelijk in onderhoud.

Ook mogelijk in combinatie met andere soorten leer. Het bruin kan verschillen qua kleur per keer; het is tenslotte een natuur product.

Het is te reinigen met een vochtig doekje en het kan gepoetst worden met een verzorgingsproduct waar bijenwas in zit. Bijenwas verzorgt het leer, zonder uit te drogen. 

Verkrijgbaar in diverse kleuren.
GladleerGeschikt voor: Zitting, Wrongen, Voorboogje, Zweetblad


Gladleer is, zoals het woord al zegt, de gladste mogelijkheid. U kunt het vergelijken met het leer waar de meeste zadels van gemaakt zijn.

Verkrijgbaar in zwart, bruin, lichtbruin en burgundy (roodbruin).
Ook mogelijk in combinatie met andere soorten leer. Buiten de standaard kleuren gladleer kan er ook gekozen worden voor een aparte kleur in gladleer. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Makkelijk in onderhoud, kan schoon gemaakt worden met een vochtig doekje en het kan gepoetst worden met een verzorgingsproduct waar bijenwas in zit.Cuoio vegetal tanned Julia leather


Geschikt voor: Zitting, Wrongen, Voorboogje, Zweetblad

. Dit mooie degelijke leer is plantaardig gelooid en wordt steeds mooier naarmate het langer gebruikt wordt. Het gebruik van Vegetal Tanned leer heeft een meerprijs van €100.

Pelle (soft leather)


Geschikt voor: Zitting, Wrongen, Voorboogje,

Niet geschikt voor: Zweetblad

Pelle (zacht leer) heeft een mooi reliëf.


Dit materiaal is te krijgen in diverse kleuren.

Nappa (gladleer)Geschikt voor: Zitting, Wrongen, Voorboogje, Zweetblad


Het gebruik van nappa leer heeft een meerprijs van €100

SuèdeGeschikt voor: Zitting, Wrongen, Voorboogje,

Niet geschikt voor: ZweetbladSuede is een stroef type leder.Vele kleuren beschikbaar.

Kunstleder


Voor de mensen die niet graag dierlijke producten gebruiken voor hun zadel, is er een ruim assortiment aan kunstleder.

 Ook kan het hele zadel in kunstleer gemaakt worden (denk aan delen van de basis en kussens)

Micropell

Geschikt voor: het gehele zadel.Glad, zeer degelijk kunstleder. Makkelijk in onderhoud.
In verschillende kleuren verkrijgbaar.

Micronappa

Geschikt voor: het gehele zadel.

Soepeler dan Micropell. Glad.
Verkrijgbaar in roest/cognac kleur, bruin en zwart.

Lorica

Geschikt voor: het gehele zadel.Heel sterk en het meest makkelijk in onderhoud. Kan tegen een stootje. Is ook erg stroef, stroever dan nubuck. Gemakkelijk met een vochtig doekje schoon te maken. Verkrijgbaar in vele kleuren. Ook mogelijk in combinatie met andere soorten leer.

SchapenvachtenSchapenvachten worden gebruikt voor de Ghost Cagliari en Maremma. Tevens is het mogelijk een losse zitting overtrek (Zalea) te bestellen voor uw huidige Ghost-zadel, of een seat saver van schapenvacht. Mail voor de actuele voorraad van de schapenvachten aangezien elke vacht uniek is.Materiaal/opties voor het verder personaliseren van uw zadelNaast de vele materialen in verschillende kleuren, zijn er ook nog een aantal materialen en opties waarmee een zadel de finishing touch kan krijgen. GlitterGeschikt voor: Randje achterop de cantle, cantle zelf, Wrongen, Voorboogje.
Niet geschikt voor: Zweetblad en zitting.

Detail glitter

Nep slangenleerGeschikt voor: Randje achterop de cantle, cantle zelf, Wrongen, Voorboogje.

Niet geschikt voor: Zweetblad en zitting

Detail gebruik nep slangenleer

LakleerGeschikt voor: Randje achterop de cantle, cantle zelf, Wrongen, Voorboogje.
Niet geschikt voor: Zweetblad en zittingStuds of diamantjes

Geschikt voor: Randje achterop het flapje van de zitting. Dit kost €75 extra.

Diamonds

Studs


ToolingIndien gewenst, kunt u uw zweetblad laten voorzien van Tooling. U kunt dit bij uw bestelling aangeven.
 Dit kost €11 extra.

StikselsU kunt er voor kiezen om een kleur garen naar keuze te gebruiken.
Ook kan een zitting voorzien worden van sierstiksel. Dit kost € 45,- extra. Als u op de achterzijde van het zadel (de rand van de zitting) letters gestikt wilt hebben kost dit ook €45,- extra.
U kunt dit bij uw bestelling aangeven.Zitting geborduurd

gepersonaliseerde letters geborduurd.

Piping
Op de achterzijde kan een piping in de kleur naar wens worden gemaakt.
Meerprijs €65,-

Piping langs voorkant en achterrand.

Extra ringen
Extra ringen kosten €25,- per paar extra.

Lusjes in een gekozen kleur/materiaal
Meerprijs €15,-

USA Laces
USA Laces kosten €12,-. In de kleur en materiaal naar wens.

Basis en bovenkant kussens.
De basis en kussens in dezelfde kleur kost €120,- extra.
De bovenkant kussens in dezelfde kleur kost €50 extra.
De Onderzijde van de kussens in dezelfde kleur kost €35,- extra.
De basis in dezelfde kleur kost €35,- extra.

Zweetbladen.

Het is mogelijk zweetbladen 5cm langer of 5cm korter te laten maken. De extra kosten hiervoor zijn €75,-. Het is alleen mogelijk het 5cm langer of korter te laten maken.

Cantle.
Het is mogelijk de cantle te verhogen of verlagen. De extra kosten hiervoor zijn €50,-.

Seat safer.
Het is mogelijk om een seat safer of zalea te laten maken.
Seat safer in scheerwol (zwart, bruin of wit) €70,-
Seat safer in lamsvacht (Zwart of wit) €110,-
Seat safer in exclusief vacht (langharig, kleur naar keuze) €190,-

Zalea voor zadel met korte zweetbladen scheerwol €110,-, in exclusieve vacht (langharig, kleur naar keuze) €300,-
Zalea voor zadel met lange zweetbladen scheerwol €135,-, in exclusieve vacht (langharig, kleur naar keuze) €330,-


7. ShimsEr zijn situaties te bedenken waarbij het wenselijk is om te werken met shims. Shims zijn ‘plakjes’ kompripol-schuim (geperst schuim) of wol-vilt die er voor zorgen dat het kussen plaatselijk dikker gemaakt kan worden. (Wolvilt is iets dunner dan kompripol schuim.) Het dikker maken van een kussen kan wenselijk zijn wanneer een paard bijvoorbeeld spiermassa verloren is achter de schouder/onder de schoft waardoor er kuilen ontstaan. Door het zadel aan de voorzijde te ’shimmen’ wordt voorkomen dat het zadel voorover in de kuilen zakt. Het zadel zal hierdoor mooi uitgebalanceerd worden en de ruiter zal mooi rechtop blijven zitten. Het paard heeft hierdoor weer de mogelijkheid om spieren op te bouwen onder het zadel. Let wel dat het noodzakelijk is, het paard goed te blijven monitoren. Wanneer blijkt dat het paard weer meer spieren heeft ontwikkeld, zal het plaatsen van de shims mogelijk overbodig zijn geworden óf de shims zullen in dikte moeten worden aangepast. 

In overleg is het mogelijk om shims te testen klik hier voor de contactmogelijkheden
Shims kosten €35,- per paar.

Wolvilten en Kompripolshims

Rechter zijde kompripol shim toegevoegd, links niets.

Geshimt zadel

Ghost zadel zonder Shims

Er zijn ook kussens met aan de voorzijde ingebouwde shims.
Deze kosten €160.

Links kussen NO3 geschimd aan de voorzijde. Rechts standaard NO3 kussen.


8. PadsEr zijn verschillende pads verkrijgbaar voor onder Ghost-zadels. Zoals bij elk ander boomloos-zadel is het ook voor een Ghost-zadel aan te raden om een pad met inlages te gebruiken.Ghost Pads

De Ghost pads zijn in verschillende kleuren en modellen te bestellen.
Standaard wordt de pad met een Sympanova onderzijde geleverd.

Zonder meerprijs is een katoenen-onderzijde (zwart) mogelijk. 

De onderzijde is ook te bestellen in scheerwol of medicinale wol.

Pad voor Quevis, Quilty of Florac kost €110,-
Pad voor de Roma, Veneto, Barocco, Usa en de universele pad kosten €130,-
Pad voor de Puro kost €110
Half pad kost €100,-
Pad welke onder de Mandriana/Toscana past kost €130,-

Een opening in de voorzijde van de pad kost €5,- extra.
Scheerwol (wit 100% scheerwol, bruin en zwart is deels scheerwol, deels syntetisch) onder de pad kost €5,- extra.
Medicinaal wol onder de gehele pad kost €150,- extra voor de korte modellen, €190 extra voor de lange modellen.
Medicinaal wol onder alleen de inlagevlakken kost €90,- extra.


Voor paarden met een hoge schoft, kan er een inkeping aan de voorzijde gemaakt worden.

Tevens is de onderzijde half of in zijn geheel te bestellen in medicinaal wol.

 shop.

Ghost pad met medicinale wol

Ghost pad rood

Verschillende kleuren Airshell Ghost pad


9. Onderhoud


Nubuck

Onderhoud van nubuck kan met Urad oil nubuck cream als onderhoudsproduct en Urad leershampoo als reiniger spray. Mocht je dit gebruiken moet je het leer wel weer opruwen met speciale nubuck borsteltjes.Vetleer en gladleerVetleer kan gereinigd worden met een normale glycerine-zadelzeep. Gebruik hierbij niet te veel water. 
Gebruik daarnaast een aantal keer per jaar een verzorgingsproduct op basis van bijenwas.KunstlederKunstleder kan gereinigd worden met een beetje lauwwarm water en een doek. Dit hoeft verder niet verzorgd te worden met een spray of balsem.Controleer regelmatig of het zadel geen noemenswaardige slijtage vertoont. Bekijk daarbij ook of schroeven nog goed vastgedraaid zijn. Treft u slijtage aan, neem dan voor de zekerheid contact op met ons.


10. Zadel Testen


Zou je graag een Ghost-zadel uittesten dan is dat uiteraard mogelijk. U heeft de keuze uit het zelf testen van een zadel of het gebruik maken van een pasconsult. Lees hier meer over de voorwaarden.


Prijswijzigingen voorbehouden.