De Signum Paddle combineert de voordelen van een pad en een zadel. De paddle biedt het rijgevoel van een rijpad met direct contact met het paard en maakt tegelijkertijd het gebruik van stijgbeugelriemen mogelijk. Door zijn flexibele vorm past hij zich automatisch aan de ronding van de paardenrug aan. De kussens zijn dmv. velcro verplaatsbaar, en het kopijzer is met een speciale sleutel op maat te maken, waardoor je een mooie ruggengraatvrijheid hebt en veel ruimte bij de schoft.

De paddle heeft geen zadelboom, maar dankzij de mooie opbouw van de paddle kunnen er beugels aan. Uiteraard kun je hem ook zonder stijgbeugels gebruiken.
De paddle biedt dankzij de verstelbare voorkant en de verplaatsbare kussens een mooie drukverdeling.

De paddle geeft de ruiter direct het gevoel op te gaan in zijn paard. Een product volgens ons motto: meer comfort voor paard en ruiter!

De kussens zijn bij de levering inbegrepen. Stijgbeugelriemen, stijgbeugels, de stelsleutel en een singel zijn niet bij de levering inbegrepen. De Signum paddle kost €999

De lengte van de M paddle is 55 cm. De lengte van de L paddle is 60 cm.
De kussens van de M paddle bestaan uit schuim, bij de L is er een extra laagje kompripol aan toegevoegd. Ze zijn wel even dik, maar voor een nog betere drukverdeling.
De M paddle is geschikt voor ruiters t/m broekmaat 40 (afhankelijk van je bouw) en de L is geschikt voor ruiters met broekmaat 40/44.

Signum paddle aanpassen

Testritje paardweerinbalans