Deuber en Partner Startrekk zadels.

De startrekk zadels zijn hoogwaardige boomloze zadels welke zich zeer goed aan de paardenrug aanpassen. Daarnaast zijn de Startrekk modellen stabiel genoeg dat ze het ruitergewicht gelijkmatig verdelen, zonder dat er drukpunten optreden.

Alle Startrekk modellen hebben een verwisselbaar voorboogje. De juiste maat kunt u met behulp van de maatsjablonen bekijken.
Er zijn een aantal modellen van Startrekk die geleverd kunnen worden met een verstelbaar voorboogje, de Delfin. De Delfin kan breder en smaller gemaakt worden met behulp van een imbus sleutel. De meerprijs voor deze Delfin is €129, als deze bij het zadel besteld wordt.
De Delphin kan versteld worden van K1 tot K5. Hij kan voor de volgende modellen besteld worden:
Startrekk Espaniola
Startrekk Espaniola Bonita
Startrekk Espaniola Deluxe
Startrekk Comfort English
Startrekk Comfort Western

De Engelse modellen van Startrekk (de dressuur, VSS en Island) zijn met synthetische wol gevuld en kunnen bijgevuld worden om het zadel zo goed mogelijk aan de paardenrug aan te passen.
Alle andere Startrekk modellen worden met verstelbare kussens geleverd. Deze kunnen gemakkelijk aan het paard aangepast worden. De kussens zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, met verschillende vullingen.

Vilt (ca. 1cm)
EVA schuim (ca. 2cm)
EVA met zachtschuim (ca. 2cm plus ca 1cm)
EVA met zachtschuim (ca. 2cm plus ca 2cm)
EVA met lamsvel (ca. 2 cm plus lamsvel)