De OMEGA Innovation Riding Pad Dressage kenmerkt zich door zijn doordachte anatomische pasvorm voor het paard, het buitengewone zitcomfort voor de ruiter en het unieke design. De anatomische vorm en de vulling bieden het paard ook zonder maximaal comfort. De pad kan zich zelfs goed aanpassen aan paarden met een holle rug. Het singelsysteem is zo geplaatst dat er geen zgn. band over de rug loopt die voor extra druk kan zorgen.

De zitting ondersteunt de ruiter zonder te dwingen. De ruiter wordt door de oplopende zitvorm in het achterste gedeelte extra ondersteund in de heupen – vergelijkbaar met een zadel – en krijgt zo een nog preciezere ondersteuning van de pad. De opbouw is zo gemaakt dat de pad niet breed zit. De vulling op de zijpanelen is zo dun mogelijk gehouden om maximaal contact met het paard te garanderen. De zachte wrong sluiten mooi aan en voorkomt dat de benen omhoog trekken. De bovenzijde is van suede gemaakt en de onderzijde van de OMEGA Innovation rijpad is gemaakt van onderhoudsvriendelijk kunstvilt.

De lengte van de pad in maat M is ca. 45 cm en bij maat L ca. 50 cm. De lengte van het zweetblad is ca. 55 cm. De pad kost €399

Let op bij de huidige gelegenheid: wegens onregelmatigheden in de toeleveringsketen en gebrek aan materiaal zijn de riemen en draagriemen van onze paardrijbeschermers momenteel deels gemaakt van glad leer en deels van kunststof. Om u ondanks de huidige situatie een zo ruim mogelijk assortiment aan te kunnen bieden tegen dezelfde prijs, kan het materiaal en de kleur van de singelstoten afwijken van de afbeelding op de foto. Wij vragen om uw begrip.

Het is mogelijk om de Signum innovation dressage pad te testen. Voor meer informatie kunt u ons een mailtje sturen.